1 of 11

Slide Notes

DownloadGo Live

BİLGİSAYARIN İCADI

Published on Sep 29, 2021

No Description

PRESENTATION OUTLINE

BİLGİSAYARIN İCADI

Bilgisayarın Hayatımıza Katkıları Nelerdir?

Bilgisayarı Kim Buldu?

  • Tarihteki icat edilen ilk bilgisayarın abaküs olduğu veya 1622 senesinde William Oughtred’in icat ettiği söylenebilir. Ancak günümüz bilgisayarlarına benzeyen ilk örnek Fark Makinesini, İngiliz matematikçi olan Charles Babbage tarafından 1833-1871 seneleri arasında tasarlayarak çalıştırmayı başarmıştır.

Bilgisayar İlk Olarak Ne Zaman, Nasıl İcat Edilmiştir?

  • İlk Bilgisayarların abaküs olduğu söylenmektedir. Fakat günümüze uyarlanınca ilk bilgisayarlar Charies Babbage tarafından üretilmiş olunan bilgisayardır. Charles Babbage tarafından ilk olarak 1833 yılında bir bilgisayar tasarlandı. Charles Babbage üretmiş olduğu bu prototipi 1870 yılına kadar geliştirdi. Charles Babbage sayıları ekleyip çıkaran ve işlem yapan bir fark makinesi üretti. Üretmiş olduğu bu makineyi basitleştirmek yerine daha fazla geliştirmek amacı ile bilgisayarı üretti. Üretmiş olduğu bu bilgisayar toplama ve çıkarma gibi basit işlemleri yapan bir bilgisayardı. Bu şekilde bilgisayarlar gelişerek günümüze kadar gelmesi sağlanmıştır.

Modern bilgisayarlar üretilmeye başlayınca ENIAC gibi üretilen bilgisayarların sonuna gelinmiş oldu. Artık modern bilgisayarlar daha küçük boyutlarda ve herkesin sahip olabileceği gibi ucuz maliyetler ile birlikte üretildi. İtalyan teknoloji firması Dünya genelinde bir devri açarak ilk kişisel bilgisayarları satışa sunmuş oldu. Satışa sunulduktan sonra bilgisayarlar dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Kişisel olarak üretilen ilk bilgisayar yaklaşık olarak 3.200 dolar değerinde idi. Daha sonra NASA'da bu satılan bilgisayarları satın alarak uzay çalışmaları için kullanmaya başladı. Bu şekilde bilgisayarların kullanım alanı yaygınlaştı ve gelişti.

BİLGİSAYARIN HAYATIMIZA OLAN KATKILARI

Bilgisayarın İnsan Hayatındaki Yeri

1.Bilgiye Ulaşabilme;

  • Şüphesiz günümüzde Bilgisayarın en büyük yararlarından biri bilgiye kısa süre içerisinde ulaşabilme imkanını bize sunmasıdır. Eskiden kütüphane sırlarında bir kitap alabilmek adına ve saatlerce aradığımız bir bilgiye kısa bir sürede ulaşa bilmekteyiz

2.Geliştirme;

  • Çocuklar ise bilgisayarda bilgi toplarken çeşitli becerilerini (okuma, yazma, seçme, sınıflandırma vb.) geliştirmektedir…

3.Modern hayata uyum;

  • Bilgisayar çocuklar için çok etkileyici ve ilgi çekici olduğundan; tüm ilgilerini toplamalarını ve konsantre olmalarını sağlayabilir.Bunun yanı sıra çocukların bilgisayar konusunda bilgileri arttıkça, teknolojiye karşı daha olumlu bir tutum içerisine girerek günümüz modern hayatına daha kolay uyum sağlamaktadırlar

4.Bilgisayarla Kendini ifade etme:

  • Bilgisayar ve İnternet ortamında insanların oluşturduğu serbest form ortamlarına kendi görüşlerinizi yazabilme, bu forumlarda öne sürülen görüşleri paylaşma, muhalefet etme, tartışma suretiyle kişilerin kendini ifade etme imkanı bulunmaktadır Hatta insanlar kendilerine has web sayfası oluşturarak görüş ve düşüncelerini yayımlama imkanı vardır.Bunun yanı sıra İnternet ortamında profesyonel olmayan bir çok şair ve yazar şiirlerini ve makalelerini bilgisayar yoluyla internet ortamında paylaşmaktadır…

5.Bilgisayarla Eğlence:

  • Günümüzde Bilgisayar Televizyon, Müzik Seti, Çeşitli filmleri görsel olarak seyredilebilen, bilgisayar ortamı için hazırlanan yüzlerce oyunun oynanabileceği, hatta hiç tanımadığınız insanlarla bir muhabbet ortamı oluşturarak hem eğlenceye hemde sosyalliğe faydalı bir hal almaktadır.

Beni Dinlediğiniz İçin Çok Teşekkür Ederim...

Hazırlayan: Saliha ÖRSDEMİR