Noi traim intrun secol a noilor tehnologii pe care omul le inventeaza cu viteza imaginatiei sale.Insa efortul real pe care trebuie sa-l depuna este unul lent.
Una din miile intrebari ale omului este daca vom putea calatori in viitorul apropiat cu navele spatiale,care presupunem ca vor ajunge la viteza luminii.
Dar ce este viteza luminii? Unul din cei mai indepartati genii a pamintului adica Leonardo DaVinci,a fost probabil primul care si-a dat aceasta intrebare.Insa el se indoia ca lumina este o infinitate.
Prima masurare mai precisa a vitezei luminii,a fost realizata de Ole Roemer in 1676.In timp ce studia miscarea unuia dintre satelitii lui Jupiter,Roemer a obeservat ca in functie de geometria pamint,soare,jupiter poate exista o diferenta pina la o mie de secunde intre timpul prezis cind ar trebui sa se petreaca eclipsa si momentul cind aceasta pute fi observata.
Deci Valoarea sa, exprimată în unități din Sistemul Internațional, este de 299.792.458 m/s.Iar această caracteristică este proprie nu numai luminii din spectrul vizibil, ea este valabilă tuturor radiațiilor de natură electromagnetică cum sunt: undele radio, lumina infraroșie și ultravioletă, radiațiile X și Gamma.
Inca un moment pe care as dori sa il atrag si acesta este probabil unicul din ce cauza imi place viteza luminii,este ca se presupune ca in timp ce te misti pe pamint cu viteza luminii ai sansa sa calatoresti in timp.